Ksylitoli on kemiallisesti sukua sokerille, joten sillä on sama makea maku. Ksylitoli on kuitenkin paljon vähäkalorisempi, jopa 40 prosenttia vähemmän kaloreita kuin sokeri, ja kaiken lisäksi se muodostaa emäksiä eikä happoa, mikä on hyvä uutinen hampaille.
Olemme päättäneet pitää osoitteessa MundFrisk varastossa useita ksylitolituotteita, koska haluamme antaa sinulle mahdollisuuden tutustua makeutusaineeseen ja sen moniin hyödyllisiin sivuvaikutuksiin.
Mitä ksylitoli on?
Ei ole harvinaista, että valmistajat käyttävät erilaisia makeutusaineita, kuten ksylitolia, joka luokitellaan sokerialkoholiin.
Ksylitolia käytetään laajalti sokerittomissa purukumeissa, mutta sillä on monia muitakin käyttökohteita, kuten elintarvikkeissa. Ksylitolin käyttöä kehitettiin toden teolla, kun tutkijat onnistuivat stabiloimaan makeutusaineen.
Kannattaa myös huomata, että ksylitolilla on antibakteerinen vaikutus, joten se voi auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää. Muut sokerit taas voivat olla antibakteerisia.
Mistä ksylitolia uutetaan?
Ksylitolia esiintyy useissa eri paikoissa. Sitä syntyy sekä luonnostaan ihmiskehossa että kuitupitoisissa vihanneksissa ja hedelmissä.
Sitä uutetaan usein suoraan esimerkiksi koivusta, ja sitä voidaan valmistaa myös puun sokeria kemiallisesti käsittelemällä.
Milloin ksylitoli löydettiin?
Ksylitoli ei todellakaan ole uusi keksintö - se on tunnettu jo useita vuosisatoja. Sitä käytettiin kemian maailmassa jo 1800-luvun lopulla, mutta sitten se vaipui unholaan, kunnes toisen maailmansodan aikana syntyi luonnollinen sokeripula. Tämän vuoksi oli välttämätöntä miettiä sokerinkorvikkeita, minkä vuoksi ksylitoli tuli jälleen ajankohtaiseksi.
Nykyään ksylitoli on erittäin suosittu valinta sokerinkorvikkeissa monien hyödyllisten ominaisuuksiensa ansiosta. Ehkä on siis aika hypätä ksylitolin kelkkaan jo tänään?